Testimonials

Yanno en Klaartje Liebens

Graag stellen we je voor aan Yanno Vanwelkenhuysen en Klaartje Liebens, een jong koppel dat recent hun liefdesnest aankocht in het rustige Duras, Limburg. Yanno is recent afgestuurd als bachelor in de bouw en Klaartje geeft professioneel tennislessen aan jongeren.

Dag Klaartje en Yanno
Hallo

Proficiat om te beginnen met de aankoop van je eerste woning, een grote stap! Ik heb al vernomen dat jullie huizenjacht niet van een leien dakje is gelopen?
(lachen) neen er is heel wat bij komen kijken. We hebben zeer veel woningen bezocht en wisten wel zeker dat we in de buurt wilden blijven van onze huidige woonplaats én dat we graag een renovatiepand wilden kopen om daar stelselmatig een echte thuis van te maken. Tot we toevallig een pand tegen kwamen in Duras. We hebben dan contact opgenomen met de makelaar in kwestie (‘Co Immo’ te Glabbeek) voor een bezichtiging en werden instant verliefd op de woning.

En hier zijn jullie met Setle in contact gekomen?
Ja, we hoorden van Setle en konden sowieso hulp gebruiken met het opstellen van een budget qua renovatie. Ik heb mijn ervaring in de bouw, maar dan vooral qua constructie. De applicatie van Setle zorgde ervoor dat we makkelijk een volledig budget konden opstellen, rekening houdende met alle aspecten die bij onze renovatie aan bod zullen komen. Het gaat dan ook over een totaal renovatieproject waar het normaal tijdrovend was geweest om alle kosten in kaart te brengen.

Als jonge mensen moeten we dan ook zeer bewust met onze budgetten omgaan. Voor ons is Setle de basis van mijn volledige budgettering geworden.

Jullie hadden dan een volledige budgettering voor jullie de woning , wat was de volgende stap?
We moesten sowieso snel handelen vanaf dat moment, er waren namelijk nog andere geïnteresseerde in de woning. Wij hadden dan het voordeel dat we met een volledige budgettering de dag erna al naar de bank konden. De bank was vrij snel akkoord met de financiering.

Anders zouden we hier veel langer over gedaan hebben. We hebben hier aan den lijve ondervonden dat het van cruciaal belang was om vandaag snel te handelen in een oververhitte vastgoedmarkt (lacht).

Ook mede dankzij Mario van Co-Immo konden wij zorgen voor een vlotte afhandeling van de aankoop en konden we stilaan de renovatie beginnen te plannen.

Waar hebben jullie het krediet afgesloten?
We hebben ons licht opgestoken met een drietal banken. Uiteindelijk hebben we voor Axa gekozen, hier hadden we het beste gevoel met onze contactpersoon en hadden we het gevoel dat deze echt wilden helpen.

Hier hebben ze ons ook gefeliciteerd met onze financieel plan dat we via Setle hebben gegenereerd. Dit omvatte dan ook echt alle kosten, zowel notariskost als renovatiekosten inclusief BTW. Dit heeft uiteraard hun beslissing ook makkelijker gemaakt en zijn zeer snel tot goedkeuring van het hypothecair krediet overgegaan.

Wat hebben jullie verder nog als positief ervaren bij het gebruik aan Setle?
Voornamelijk het feit dat Setle effectief overal rekening mee houdt. Het heeft ons niet alleen geholpen om onze budgetten inzichtelijker te krijgen, maar ook om het maximale eruit te halen.

Van gewone renovatiewerken, maar ook werken die de energieprestatie ten goede komen wordt rekening mee gehouden in de applicatie. Dit was bijvoorbeeld zeer voordelig voor ons aangezien je een voordelige interestvoet krijgt voor energetische ingrepen.

Ook de berekening van onze subsidies en premies waren meer dan welkom.

Zo kregen we door Setle als het ware meer waarde voor ons budget, en dit door het gebruik van een eenvoudige applicatie.

Werkte de applicatie makkelijk voor jullie?
Ja, het wees zichzelf eigenlijk uit, wij zijn allebei wel zeer handig met applicaties en Setle was zeer gebruiksvriendelijk. Ook de handige chatfunctie geeft een houvast als er toch eens twijfel is.

Ook de ‘doe-het-zelf’ knop hebben we aardig gebruik van gemaakt aangezien we zelf ook de handen uit de mouwen wilde steken.

Hoe verloopt het renovatieproces vandaag?
We zijn volop gestart aan het verbouwingsproces, eerste stap is nu het contact leggen met diverse aannemers en een planning opmaken. Gelukkig komen de simulaties van Setle en de effectieve offertes ook quasi overeen.

Zou je het aanraden aan een vriend of vriendin?
Absoluut! Setle is zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar hun droomwoning!

Story powered by:

Yanno en Klaartje Liebens
AXA