Testimonials

Kelly Tiereliers

Graag stellen we je voor aan Kelly Tiereliers, een ervaren verbouwer die via haar makelaar kennis maakte met Setle. Zij was aangenaam verrast door wat ze ontdekte..

Dag Kelly, om te beginnen willen we je feliciteren met de aankoop van je woning. Wij willen er graag alles over weten!

Dankjewel, ik ben zelf ook super tevreden met de aankoop. Het was wel niet de eerste keer dat ik een woning aankocht. Deze woning is reeds de derde woning en ik heb ook telkens gekozen voor een verbouwproject. Zo kan je ook zelf je eigen smaak in de woning brengen.

Hoe is de zoektocht naar een nieuwe stek verlopen?

Zoals steeds een beetje, alle portaalsites in de gaten houden en snel reageren (lacht). De woning waar ik voor gekozen heb stond al eventjes te koop, toen ik ze vond op de website van ERA MIJN-immo heb ik onmiddellijk contact opgenomen met hun voor een bezichtiging.

En hoe verliep die bezichtiging voor jou?

Ik was op slag verliefd op de woning, door mijn ervaring in het verbouwen kan ik makkelijk langs foutjes doorkijken. Mijn vader is een bouwvakker dus ik heb het van thuis steeds meegekregen. Tijdens de bezichtiging kreeg ik van de makelaar ook het renovatie rapport dat ze zelf hadden berekend in Setle. Ik was aangenaam verrast dat een makelaar deze service aanbiedt aan kandidaat-kopers. Oprecht een volledige totaalbegeleiding waar ik als koper enkel maar de vruchten van heb geplukt. Dit totaaloverzicht van de verbouwkosten heeft het beslissingsproces dan ook versneld voor mijzelf.

Ben je zelf ook aan de slag gegaan in Setle om zelf je specifieke wensen te berekenen?

Neen, ik heb geen toegang gekregen tot de applicatie, enkel het rapport dat de medewerkers van het kantoor hadden voorbereid. Achteraf gezien was het wel handig geweest als ik ook zelf een rapport had kunnen samenstellen via de app.

Wat vond je van het renovatie rapport zelf?

Ik was onder de indruk hiervan! Ikzelf had een inschatting gedaan van de werken in mijn hoofd maar toen ik het rapport overliep samen met mijn vader gaf hij ook aan dat de prijzen in het rapport echt accuraat zijn en dat mijn inschatting te hoog lag, dat is toch altijd een geruststelling als je wil gaan verbouwen.

En wat waren dan je vervolgstappen?

Ik ben naar de hypotheekwinkel gestapt en kwam zo in contact met Onesto, zij kennen jullie applicatie ook dus dat was zeer handig. Zo hadden we direct een basis om van te starten en het bijhorend schijvenplan op te stellen. Dit is een handig stappenplan met de volgorde van de werken. Hier heeft Joris Piette mij ook prima in begeleid en een kritische blik is altijd nuttig!

Mede dankzij het rapport heeft Onesto zeer snel een positief advies gegeven over mijn kredietaanvraag.

Zou je Setle aanraden aan anderen?

Zeer zeker! Voor eerste kopers, of onervaren verbouwers is dit héél zeker een meerwaarde, zij kunnen op voorhand al bekijken of dit haalbaar is binnen hun budget. Tegenwoordig hoor je alleen maar doemscenario’s en dan is Setle een zéér geruststellende factor.

"Ook vanuit het standpunt van ons als vastgoedmakelaar is Setle een meerwaarde in onze klantbegeleiding" vult Anjes Daems, zaakvoerder van ERA MIJN-immo aan. "Wij hechten er dan ook veel belang aan om onze kopers duidelijk informatie te kunnen verschaffen. Hierbij hoort dus ook transparantie in marktconforme verbouwprijzen. Zo kunnen wij een derde partij een renovatierapport laten opstellen, door deze extra service aan te bieden voelen onze klanten ook dat we écht tijd in hun investeren en dat loont!"

Story powered by :

Kelly Tiereliers
Onesto
ERA MIJN-immo