Testimonials

Karina De Jager

Graag stellen we je voor aan Karina De Jager, 47 jaar en wonende te Peer. Karina De Jager is alvast een enthousiaste Setle gebruiker en heeft enkele maanden geleden haar eerste woning aangekocht. We namen de tijd om Karina even beter te leren kennen en te ontdekken wat Setle voor haar heeft betekend.

Dag Karina
Hallo

Proficiat om te beginnen met de aankoop van je eerste woning, een grote stap! Wij willen er graag alles over weten hoe je dat hebt ervaren?
Ik heb inderdaad enkele maanden geleden mijn eerste woning gekocht via Beneca Vastgoed. Een grote stap voor mezelf en mijn echtgenoot!

En als ik het goed begrijp was de woning niet instapklaar en zijn er nog bepaalde investeringen nodig om de woning weer conform te maken?
Dat klopt, we waren onmiddellijk verliefd op de woning, maar het was wel al snel duidelijk dat er nogbijkomende kosten zouden zijn qua renovatie. Wij hebben dan ook aangegeven aan de makelaar dat we hier totaal geen kennis van hebben en niet weten waar we zouden moeten beginnen?

En toen maakte je voor het eerst kennis met de Setle applicatie?
Ja dat klopt! Michel van Beneca Vastgoed heeft inderdaad een volledige Setle-renovatiesimulatie voorbereid zodat de kosten van bij de eerste bezichtiging al duidelijk waren. Dit stelde ons wel gerust en wij hebben dit dan ook grondig doorgenomen. Wij waren dan ook aangenaam verrast dat Beneca Vastgoed ook deze service voor haar rekening nam. Bovendien kregen we zelfs een volledig overzicht van de ‘Subsidies en premies’ waarvoor we in aanmerking kwamen.

Hield dit dossier al rekening met jullie specifieke wensen en budget?
Neen. Dit renovatiedossier was eerder een algemene simulatie, nog niet gepersonaliseerd op onze specifieke wensen. Wij hebben dan ook een log in mogen ontvangen om zelf aan de slag te gaan met de Setle applicatie om zelf een plan op maat op te stellen. We wilden dan ook graag zoveel als mogelijk werken zelf uitvoeren. Hier kwam ook de handige ‘doe-ik-zelf-knop’ goed van pas zodat we konden kijken wat we makkelijk zelf konden uitvoeren en wat we hiermee konden besparen.

Dus een positief gevoel naar de begeleiding die de makelaar je gaf?
Heel zeker, voor ons was het heel erg onduidelijk gezien het ons eerste huis was dat we aankochten, we hadden daardoor totaal geen inzicht in de kosten die erbij komen kijken. Hier heeft Michel van Beneca vastgoed ons goed in begeleid.

Werkte de applicatie makkelijk voor je?
In het begin had ik wel wat moeite met mijn wachtwoord (lacht), maar via de chatfunctie hebben ze mij snel verder geholpen. Eens ik succesvol in de applicatie was ingelogd wees alles zichzelf uit en werkte het allemaal heel intuïtief. Het was werkelijk niet meer dan eenvoudige ‘clicks’.

Had je een goed gevoel met de prijzen die de applicatie simuleerde?
Wij hebben totaal geen ervaring dus hadden niet echt een vergelijkingspunt. We hadden wel vertrouwen in de applicatie dus hebben deze kostenraming ook gebruikt om ons hypothecair krediet bij Onesto aan te vragen. Achteraf hebben we uiteraard wel offerte opgevraagd bij aannemers. Deze kwamen dan ook effectief mooi overeen met de simulaties die we uit de Setle applicatie hebben
gehaald! 

Dan even in verband met de financiering van jullie nieuwe stek, hoe ging dat precies in haar werk?
Het krediet hebben we met Onesto afgesloten, wij hadden daar vanaf het begin een goed gevoel mee dat Onesto onze noden goed begreep. Op basis van de aankooprijs en het Setle-renovatiedossier, hebben deze dan ook perfect ons krediet kunnen behandelen en goedkeuren! Wij zijn zeer tevreden met deze vlotte afhandeling.

Zou je het aanraden aan een vriend of vriendin?
Ja absoluut! Setle is zeker een aanrader voor mensen die op zoek
zijn naar hun droomwoning!

Story powered by:

Karina De Jager
Onesto
Beneca Vastgoed