Testimonials

Imperia Vastgoed

Graag stellen we je voor aan Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed. Zij gebruikt Setle al een tijdje in haar kantoor en legt ons graag uit waarom Setle een meerwaarde is.

Dag Yasmin, kan je jezelf even voorstellen? 
Mijn naam is Yasmin Van Craen, woonachtig in Zemst.
Dit jaar zal ik al 7 jaar actief zijn als erkend vastgoedmakelaar. Ik ben rechtstreeks van school gekomen en na een succesvolle BIV-stage gestart als zelfstandig makelaar.
Imperia Vastgoed bestaat ondertussen dan ook 3 jaar en wij zijn uitgegroeid naar een team van 5 personen.

Kan je ons iets meer vertellen over de missie van jouw kantoor? Waar maken jullie het onderscheid in deze concurrentiële markt?
Ik ben begonnen aan Imperia vastgoed met 3 vaste kernwoorden; Warm, open en zakelijk. Tevredenheid van mijn klanten draag ik hoog in het vaandel, als ik dit niet kan realiseren draag ik dit lange tijd met mij mee. Het verhaal van de mensen is zeer belangrijk voor mij. Iedereen is ook welkom bij Imperia Vastgoed, de waarde van hun pand/eigendom speelt hier ook geen rol, er is namelijk overal cliënteel voor, ik zoek steeds naar een goede oplossing voor iedereen. Voor de zakelijke kant van het verhaal vallen wij altijd terug op onze juridische kennis. Wij proberen ook steeds jong en jeugdig te blijven in onze dienstverlening met verscheidene tools die andere makelaars misschien nog niet gebruiken, Setle is hier zeker een meerwaarde gebleken. Wij proberen steeds verder te kijken dan de dagdagelijkse taak van een makelaar.

Hoe begeleidde je vroeger je klanten bij de aankoop van een woning die toe is aan een renovatie? Ik kan me voorstellen dat de vraag ‘wat gaat dit nog allemaal kosten na aankoop’ vaak voorkomt?
Vroeger was dit toch wat moeilijker, wij hebben wel wat ervaring hierin opgebouwd door de jaren heen, maar het blijft moeilijk om ergens een specifieke prijs op te plakken omdat iedereen zijn noden en wensen verschillen. Bijvoorbeeld, een renovatie van de elektriciteit kan goedkoop zijn maar afhankelijk van de vereisten van iedere klant kan dit toch duurder worden dan op voorhand gedacht. Dankzij Setle hebben we hier een oplossing voor gevonden en kunnen we gerichtere prijzen voorstellen aan kandidaat kopers. Vroeger was dit proces veel stroever. Dankzij het renovatierapport van Setle, kunnen we mensen ook effectief iets tonen, want tussen zeggen en tonen zit er een groot verschil. Kandidaat kopers voelen zich nu veel sneller gerustgesteld, want panikeren over een mankement is niet meer nodig. Ook dit is heel belangrijk voor mij.

Na onze productdemo heb jij vrijwel meteen besloten om in te tekenen bij ons. Wat heeft de doorslag gegeven om mee te gaan in ons verhaal?
Het is een unieke tool op de markt. Hier komen regelmatig verkopers binnen om onze marketing te optimaliseren, maar Setle geeft daar een andere kwinkslag aan. Setle is niet zozeer een product waardoor je het te koop gestelde pand in de kijker kan plaatsen, maar er is wel degelijk nood aan een renovatiebegeleiding. Uit ervaring weet ik dat renovatiepanden moeilijker verkopen, omdat kandidaat kopers vaak gechoqueerd zijn door het vele werk. Ze doen daardoor vaak een zéér laag bod ‘want dit en dat moet nog gedaan worden’, ook al weten ze vaak nog niet of de kosten die zij voor ogen hebben ook correct zijn. Dankzij Setle hebben we de laatste maanden renovatiepanden sneller verkocht en voor een correcte prijs omdat we kandidaat kopers ineens de juiste info konden meegeven.

Dus ik maak hieruit op dat het zowel een voordeel is voor de verkoper als voor de koper?
Absoluut! Setle heeft zichzelf al opgebracht. Als kandidaat kopers nu een laag bod doen kunnen we die makkelijk weerleggen dankzij het renovatierapport van Setle. De biedingen zijn hierdoor correct en kandidaat kopers zijn gerustgesteld erdoor. We geven hun een goede basis alvorens de aankoop om naderhand mee aan de slag te gaan. We merken dat de knopen sneller worden doorgehakt.

Heb je eerst overlegd met je team alvorens te beslissen om Setle aan te kopen of zag je direct zelf de meerwaarde?
Ik zag zelf direct de meerwaarde. Er is een zekere structuur in het kantoor maar ik laat mijn team geheel vrij in het werken met verschillende tools. Ik ben van mening dat mijn medewerkers zelf initiatief moeten nemen en blijven nemen, ze moeten zelf het nut ondervinden van een tool die ik hun aanbied. Ik merk dat dit hier zeer goed werkt, ze komen nu zeer snel naar me toe als er een nieuw pand binnenkomt en Setle hier toepasbaar op is. Ze gaan er dan onmiddellijk mee aan de slag, want ze merken ook dat het hun makkelijker maakt tijdens een verkoopgesprek.

Gebruiken jullie Setle voornamelijk voor verkoop of inkoop van een pand?
Vooral bij de verkoop en momenteel nog minder bij het inkopen van panden. Ik realiseer mij wel dat ik hier het stramien wat we door de jaren heen hebben opgebouwd wat ik ga moeten doorbreken. We merken zelfs dat de mond op mond reclame die Setle ons opbrengt in onze regio zeker een meerwaarde is, vaak zijn verkopers verbaasd dat wij dit als makelaar doen. Ook kandidaat kopers zijn al zelf met de vraag gekomen om Setle te mogen gebruiken op het pand waarin ze zijn geïnteresseerd omdat ze er lovende commentaren over hebben gehoord van eerdere kopers.

Gaan jullie altijd met een renovatierapport naar de bezichtiging of nodigen jullie ook mensen uit op het platform om zelf aan de slag te gaan met Setle?
Wij maken een goede combinatie van de twee. Wij hebben steeds 1 rapport mee zodat we kunnen aantonen dat we werken met Setle, en dat ze dit dus zelf ook kunnen toepassen op het pand. Vaak merken we ook dat kandidaat kopers graag terug mee naar kantoor gaan om het samen even te overlopen en het rapport aan te passen naar hun wensen. Zo krijgen ze ook een gepersonaliseerd overzicht van de mogelijke subsidies en premies.

Tot slot, zou jij Setle aanraden aan collega makelaars?
Ik zou Setle zeker en vast aanraden, je kan hierdoor echt een verschil maken op de markt. Je bent op slag ook geen klassieke makelaar meer, maar staat voor innovatie, je denkt mee met je klanten en je bent er zelf intensief mee bezig. Dit zorgt steeds voor vertrouwen en nog eens te meer als het goede resultaten oplevert.

Imperia Vastgoed