Testimonials

Cederic Millet

Graag stellen wij je voor aan Cederic Millet, na een vlotte zoektocht vond hij zijn droomwoning. Cederic gebruikte Setle vooral voor zijn gemoedsrust.

Dag Cederic, proficiat met je droomwoning. Ben je intussen al officieel ingehuisd? 

Dankjewel. Neen, voorlopig is enkel de compromis getekend maar de aktedatum zal pas later plaatsvinden.

Hoe heb je het proces van de zoektocht ervaren?

Waanzinnig vlot, we hebben niet echt lang moeten zoeken of veel makelaars afgeschuimd. We zijn eerder toevallig op een woning uitgekomen en waren op slag verliefd tijdens de bezichtiging. Het was nog niet 100% naar onze zin qua inrichting maar daar konden we zonder veel moeite doorkijken. We bekeken dit zelfs als positief dat we er nog onze eigen touch aan konden geven.

Wat was voor jou dan de volgende stap?

We hebben onmiddellijk een bod geplaatst op de woning omdat we onszelf wilden veiligstellen, aansluitend zijn we dan naar de bank gegaan om onze financiële mogelijkheden te verkennen. Dit was zeer positief dus konden we met een gerust hart verder.

Hoe heb je de bijkomende financiering bepaald om de renovatiewerken te bepalen?

Tgoh, we werden al snel ambitieus naar renovatie toe en wilden graag het ineens goed doen. We hebben beiden een drukke job en willen dan ook met plezier thuiskomen. (lacht)

Welke grootse plannen waren dat dan juist?

Eens je begint na te denken zou je snel alles slopen en verbouwen maar je moet natuurlijk ook realistisch blijven en niets afbreken wat nog verschillende jaren kan dienen. (lacht) Maar concreet willen we nu eigenlijk gaan voor een vernieuwing van keuken en badkamer, vervangen we de veranda en verfraaien we in het algemeen alle ruimtes.

Dat zijn niet de kleinste werken, we kunnen ons voorstellen dat hier toch wel een budget mee gemoeid is?

Ja dat klopt zeker, maar ik had er alle vertrouwen in dat dat geen probleem mocht zijn qua financiën. Om mezelf toch volledig gerust te stellen heb ik de verbouwapplicatie van Setle gebruikt. Hier werd mijn gevoel qua budgetten ook bevestigd wat me toch weer een stukje gemoedsrust bijbracht. Het blijft toch ook over aanzienlijke bedragen gaan.

Was je tevreden over de gebruikservaring?

Ja, ik vond het een heel handige applicatie. Je kan er makkelijk spelen met de kosten. Ik heb op een gegeven moment getwijfeld om de dakpannen al te vervangen, terwijl deze toch nog meer als 10 jaar kunnen dienen. De kosten die ik hiermee bespaar kan ik nu weer extra in andere zaken steken en dat werd mij helemaal duidelijk tijdens het doorlopen van de applicatie. Ik was ook aangenaam verrast door de brede waaier aan aannemers die ik via de applicatie kon contacteren.

Waar heb je als Setle-gebruiker écht het meest aan gehad?

Ik was het meest verrast over de subsidies en premies die vermeld werden in de applicatie. Eindelijk kon ik ergens een duidelijk overzicht vinden van de premies waarvoor ik in aanmerking kwam. Dit bracht mij als gebruiker echt geld op, iedereen wil toch besparen waar het kan?

Dat klopt, het doet ons een plezier dat je duidelijkheid hebt verkregen dankzij Setle en wensen je dan ook veel succes met de verbouwing!

Cederic Millet